Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  30.03.2020, 17:39h


Udruženim snagama protiv epidemije

3D printer Nacionalnog parka „Krka“ proizvodi zaštitne vizire za zdravstvene djelatnike

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružila se šibenskoj inicijativi Studenti pomažu Hrvatskog studentskog zbora u akciji izrade zaštitnih vizira za zdravstvene djelatnike koji su najizloženiji u borbi protiv epidemije novog koronavirusa. 3D pisač, koji je do nedavno printao rekonstrukciju arheoloških nalaza s rimskog nalazišta Burnum, sada svaki dan 24 sata printa zaštitne vizire i proizvede osam vizira dnevno. Na raspolaganju će biti sve dok bude postojala potreba za zaštitnim materijalima ove vrste.

Zaštitni viziri bit će predani lokalnim zdravstvenim ustanovama te po potrebi raspoređeni i u druge zdravstvene centre u Republici Hrvatskoj. Od početka akcije #StudentiPomazu registrirano je više od 300 3D pisača u preko četrdeset pet hrvatskih gradova, koji u ovom trenutku printaju vizire za zdravstvene djelatnike.

Zahvalni smo svima koji su na prvoj crti obrane od epidemije te ovim putem zahvaljujemo Studentskom zboru na ustupanju digtalnog modela kako bi JU „NP Krka“ mogla dati svoj doprinos.